Przystawki i przekąski/ Śniadania i kolacje

Jaglanka z maślanką i truskawkami

Dziś przedstawiam wam pomysł na szybkie i zdrowe śniadanko. Jest to jaglanka podana na zimno z maślanką i truskawkami. Jaglanka to nic innego jak ekspandowana kasza jaglana z dodatkiem miodu, jabłka i cynamonu. Jest to gotowy produkt do spożycia do którego możecie dodać dowolnie: mleko, jogurt, sok oraz ulubione owoce. W zaledwie kilka chwil otrzymujemy szybki, smaczny i pełnowartościowy posiłek.

Jaglanka z maślanką i truskawkami

Drukuj przepis
Czas gotowania: 5

Składniki

  • -2 szklanki naturalnej maślanki
  • -2 garści jaglanki preparowanej
  • -truskawki lub inne dowolne owoce
  • -kostka gorzkiej czekolady
  • -łyżka słonecznika

Przygotowanie

Do dwóch miseczek przelewamy po szklance maślanki, do niej dodajemy jaglankę, słonecznik, truskawki (lub inne owoce) oraz startą na tarce gorzką czekoladę.

Smacznego 🙂

Może Ci się spodobać również

4 komentarze

  • Reply
    Marzena
    14 lipca 2015 at 10:11

    Pyszne śniadanko Martuś 🙂

    • Reply
      Marta
      15 lipca 2015 at 10:25

      Dziękuje Marzenko 🙂

  • Reply
    Ania - Kto ugości moich gości?
    14 lipca 2015 at 10:54

    Ale u Ciebie pysznosci!

  • Zostaw komentarz

    Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.