Dzisiejszy wpis nie będzie dotyczył konkretnego przepisu, a raczej okoliczności w jakich gotowałam potrawy razem z Karolem Okrasą :-). Dokładnie tydzień temu miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych, które Lidl Polska zorganizował z okazji trwającego tygodnia włoskiego.
Gdy dostałam zaproszenie bardzo się ucieszyłam że tematem warsztatów będzie kuchnia włoska, którą wprost uwielbiam. Bardzo lubię przyrządzać potrawy właśnie z tej części świata :-).
Menu które musieliśmy przygotować na warsztatach, składało się z dwóch dań:
-Peperonaty i Caponaty z suszonymi pomidorami i medalionami wołowymi oraz
-Saltimbocci z łososia i risotto Milanese z pesto bazyliowym
Całe spotkanie trwało prawie 4 godziny, ale w tak doborowym towarzystwie czas upłynął mi zdecydowanie za szybko 🙂
Pamiętajcie, że w sklepach Lidl trwa tydzień włoski, który wyjątkowo trwa aż 2 tygodnie!
Poniżej wrzucam parę zdjęć z w/w warsztatów 🙂
PS: W ciągu najbliższych dni zamieszczę przepis na łososia z risotto w moim wydaniu, mam nadzieję że Wam również posmakuje 🙂
2 komentarze
Marzena
23 stycznia 2016 at 19:32Super warsztaty 🙂
Marta
29 stycznia 2016 at 15:19Dziękuję, było wspaniale 🙂