Placki tortilla z wędzonym łososiem, rukolą, pomidorem i ogórkiem. Są świetną przekąską do zabrania ze sobą z domu np. do szkoły, na piknik czy do pracy. Polecam szczególnie, gdy nie mam czasu przygotować na szybko smacznej i zarazem zdrowej przekąski 😀
Wrapy z wędzonym łososiem i rukolą
Drukuj przepisSkładniki
- -4 placki tortilla
- -opakowanie wędzonego łososia w plastrach
- -rukola
- -pomidor
- -ogórek
- -2 ząbki czosnku
- -2 łyżki majonezu
- -4 łyżki jogurtu greckiego
- -koperek
- -sól, pieprz
Przygotowanie
W miseczce mieszamy majonez z jogurtem greckim, dodajmy koperek i czosnek starty na tarce o drobnych oczkach. Mieszamy i odstawiamy.
Placki tortilla podgrzewamy na patelni. Na środku każdego placka układamy garść rukoli, plasterki łososia oraz pokrojonego w pół plasterki ogórka i pomidora. Polewamy odrobiną sosu. Boki placków składamy do środka, następnie ściśle zwijamy w rulon. Przekrawamy na pół.
Smacznego 🙂
7 komentarzy
Marta
3 czerwca 2015 at 20:03Ale pyszności serwujesz 😉 Bardzo lubię :))
Marzena
3 czerwca 2015 at 20:40Pyszności Martuś 🙂
Ania - Kto ugości moich gości?
4 czerwca 2015 at 06:57Świetna przekąska, pięknie się prezentują i muszą być pyszne
Marta
4 czerwca 2015 at 19:42Takie tortille są pyszne, można dodać do nich ulubione składniki 🙂
Megly
4 czerwca 2015 at 07:20Wędzony łosoś to zdecydowanie mój przysmak. Wrapy też bardzo lubię. Ale połączenia jednego z drugim nie jadłam jeszcze. Także jest to dla mnie fajna, pomysłowa inspiracja na jakiś obiadek – na przykład na zimno. Pysznie i lekko przy okazji 😉 Pozdrawiam 🙂
Marta
4 czerwca 2015 at 19:44Takie tortille sprawdzą się nie tylko na obiad, ale również jako przystawka na imprezę 🙂
domowacukierniaewy.blox.pl
4 czerwca 2015 at 22:26Przekąska doskonała, bardzo lubię! 🙂