Roladki z placków tortilli posmarowane kremowym serkiem z dodatkiem sałaty, wędliny, papryki oraz ogórka kiszonego. Dodatki możemy dowolnie komponować wg upodobań. Takie roladki świetnie sprawdzają się na domówkach, można je również przygotować na kolację lub jako przekąskę do piwa lub lampki wina 🙂
Roladki z tortilli
Drukuj przepisSkładniki
- -placki tortilli
- -kremowy serek do smarowania
- -kilka listków sałaty
- -kilka plastrów sera żółtego
- -kilka plastrów wędliny
- -ogórek kiszony lub konserwowy
- -papryka czerwona
Przygotowanie
Tortillę przekładamy na deskę, smarujemy serkiem. Układamy na całej powierzchni plasterki sałaty, następnie plasterki wędliny i sera. Paprykę i ogórki kroimy w paski. Na jednym końcu na całej długości układamy pasek z czerwonej papryki i ogórka. Zwijamy ściśle w rulon, zawijamy ciasno w folię aluminiową i odkładamy do lodówki na około 30 minut. Następnie kroimy na kawałki, przekładamy na talerz i podajemy.
Smacznego 🙂
13 komentarzy
Krzysiek_G
10 września 2014 at 07:38Świetne.
Marta
15 września 2014 at 23:23Dzięki 🙂
filizanka-smakow
10 września 2014 at 08:59Pychotka !!!
Marta
15 września 2014 at 23:24Jedna z moich ulubionych przekąsek 🙂
marcela
10 września 2014 at 15:53mniam! kocham takie roladki! wyglądają wybornie!
Marta
11 września 2014 at 08:58Dziękuje 🙂
Marzena
11 września 2014 at 21:49Super 🙂 też takie robię. A na spotkanie ze znajomymi nadziewam na wykałaczki 🙂 pyszne danie 🙂
Marta
15 września 2014 at 23:29Ja też czasami nadziewam je na wykałaczki wtedy bardzo szybko można po nie sięgnąć 🙂
KARINA
12 grudnia 2014 at 10:35Najlepsza imprezowa przystawka! zawsze schodzi w pierwszej kolejności i wszystkim smakuje 🙂 łatwa w przygotowaniu i tani koszt…PYCHA..aż się dziwię dlaczego nie mam jej jeszcze na blogu 🙂
michał
29 grudnia 2014 at 21:54Super, zrobię jako przekąski na Sylwestra! 🙂
Marta
30 grudnia 2014 at 10:19Polecam, bardzo smaczna przekąska 🙂
ela_ole
30 grudnia 2014 at 11:24Hej, a jaki np. kremowy serek? mascarpone? Bo ja bym do tego dodała jeszcze czosnek, ale czosnek nie pasuje do mascarpone, więc jaki? może jakiś twarogowy?
Marta
30 grudnia 2014 at 11:50Cześć 🙂 chodzi o serek twarogowy na kanapki. polecam serek śmietankowy naturalny lub z dodatkami np. z czosnkiem, szczypiorkiem czy z chrzanem 🙂