Bardzo smaczna i prosta sałatka z tuńczykiem i warzywami. Idealny przepis na świąteczny stół.
Kolorowa sałatka z tuńczykiem
Drukuj przepisSkładniki
- -1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- -1 czerwona papryka
- -4 ogórki konserwowe
- -3 jajka
- -zielona część kapusty pekińskiej
- -2-3 łyżki majonezu
- -sól, pieprz
Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i kroimy w kostkę. Oczyszczoną i umytą paprykę kroimy w kostkę. Ogórki kroimy również w kostkę. Zieloną część kapusty pekińskiej siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, doprawiam solą i pieprzem. Mieszamy z majonezem.
Smacznego 🙂
11 komentarzy
Marzena
15 grudnia 2014 at 21:11Martuś pyszna sałatka 🙂 bardzo lubię takie połączenia smakowe 🙂
Marta
16 grudnia 2014 at 17:39Dziękuję. Dawno nie jadłam tuńczyka i zachciało mi się właśnie takiej sałatki 🙂
Małgosia-napiecyku
15 grudnia 2014 at 21:28Ostatnio chodzi za mną taka sałatka, wszystkie tuńczykowe sałatki uwielbiam 🙂
Marta
16 grudnia 2014 at 17:38To tak jak ja 🙂 tą sałatkę zrobiłam pierwszy raz i bardzo mi posmakowala 🙂
http://domowacukierniaewy.blox.pl/html
15 grudnia 2014 at 23:03Świetna sałatka, jadłam podobną i mi smakowała, z tą byłoby tak samo 🙂
Marta
16 grudnia 2014 at 17:32Tez tak myślę 🙂 salatka jest bardzo smaczna 🙂
Fifi
31 grudnia 2020 at 17:44A tuńczyka odcedzić z sosu ?
http://cynamon.net.pl
16 grudnia 2014 at 14:46Jak ja dawno nie jadłam tuńczyka… Czas to nadrobić 😉
Marta
16 grudnia 2014 at 17:35Polecam zrobic taką sałatkę 🙂
Konczi i Szpileczka
18 grudnia 2014 at 23:07Saaltka wygląda na bardzo smaczną
Andrzej
18 maja 2020 at 21:12Zrobiłem, ale zamiast majonezu dałem jogurt. Dietka!.