Street Food

Nadziane zapiekanki

Nadziane zapiekanki to trochę inna alternatywa dla znanych już zapiekanek. Pieczarki, wędlina, ser wszystko jak w tradycyjnych zapiekankach tyle, że cała zawartość ukryta jest w środku bułki. Wykonane w kajzerkach ale świetnie sprawdzą się też długie bagietki. U mnie dodatkowo z oliwkami i suszonymi pomidorami, które uwielbiam. Polecam spróbować u siebie 🙂

Zapiekankizapieksy2

Nadziane zapiekanki

Drukuj przepis
Czas gotowania: 30

Składniki

  • -8 kajzerek lub 4 duże bagietki
  • -250 g pieczarek
  • -wędlina- około 200-250 g
  • -200 g żółtego sera
  • -3 jajka
  • -kilka suszonych pomidorów
  • -szczypiorek
  • -czarne oliwki
  • -pieprz, sól

Przygotowanie

Z bagietek lub kajzerek ścinamy górną część i wydrążamy środek, tak, aby przygotować miejsce na farsz.

Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na patelni.Wędlinę, pomidory kroimy w paski a oliwki w plasterki. Ser ścieramy na tarce. Szczypiorek siekamy. Wszystko ze sobą mieszamy, dodajemy jajka, przyprawy i dokładnie mieszamy.

Wypełniamy przygotowane wcześniej bagietki lub kajzerki. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy około 15 min w temp. 180 C.

Smacznego 🙂

Może Ci się spodobać również

3 komentarze

  • Reply
    Konczi i Szpileczka
    26 czerwca 2014 at 10:28

    Pyszne zapiekanki!! Pozdrawiamy i zapraszamy do Nas na smakołyki i rozdawajke z nagrodami!!

  • Reply
    Monika
    21 marca 2015 at 21:43

    Bardzo fajny przepis na zapiekanki, jajko robi wielką robotę że tak powiem….trzyma wszystko w kupie….naprawdę pyszne i syte.

    • Reply
      Marta
      22 marca 2015 at 23:04

      Dziękuje 🙂 Zgadzam się, jajko jest niezastąpione w takich zapiekankach 🙂

    Zostaw komentarz

    Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

    Search
    Generic filters