Idealny przepis na mini pączki serowe. Wychodzą bardzo miękkie, delikatne i puszyste w środku. Robi się je bardzo szybko. Polecam, są pyszne 🙂
Pączusie serowe
Drukuj przepisSkładniki
- -0,5 kg twarogu półtłustego
- -6 łyżek cukru
- -5 łyżek gęstej kwaśnej śmietany
- -4 jajka
- -2 szklanki mąki pszennej
- -2 łyżeczki sody oczyszczonej
- - łyżka spirytusu
- -cukier waniliowy
- Dodatkowo:
- -cukier puder do posypania
Przygotowanie
Twaróg mielimy przez maszynkę, dodajemy resztę składników i wyrobiamy łyżką gładkie ciasto. Dłonie zwilżamy olejem, formujemy malutkie kulki. Olej rozgrzewamy do temp. 175 stopni. Pączusie smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone układamy na papierowym ręczniku. Po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego 🙂
3 komentarze
amandaricci-butikzprzepisami
11 lutego 2015 at 14:53Mini pączusie – bardzo ładne i apetyczne! 🙂
Marzena
11 lutego 2015 at 20:59Pączusie, pączusie wszędzie pączusie 🙂 ja też już dzisiaj zrobiłam i faworki jeszcze skręciłam 🙂 pycha 🙂
domowacukierniaewy.blox.pl
12 lutego 2015 at 13:02Wspaniałe maleństwa <3