Sałatka z rukoli, arbuza i fety
Pyszna, letnia sałatka z rukolą, arbuzem i fetą. Przygotowuje się ją błyskawicznie, doskonała na lekką kolacje. Soczysty słodki arbuz pasuje idealnie, równoważąc smaki na talerzu pomiędzy fetą i rukolą 🙂
Sałatka z rukoli, arbuza i fety
Drukuj przepisSkładniki
- -2 spore garści rukoli
- -kawałek arbuza
- -80 g sera feta
- -1 nieduża czerwona cebula
- -2 łyżki ziarenek, Słoneczne Pola (od Ziarenkowo)
- -glassa sojowa
- Sos:
- -łyżka miodu
- -łyżeczka musztardy
- -2 łyżki soku z cytryny
- -4 łyżki oliwy z oliwek
- -sól, pieprz
Przygotowanie
Rukolę myjemy, osuszamy i rozkładamy na 2 talerzach. Arbuza i ser feta kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Układamy na talerzach. Wierzch posypujemy ziarenkami, polewamy sosem i glassą sojową.
Sos:
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.
Smacznego 🙂
4 komentarze
napiecyku
29 lipca 2015 at 12:07Sałatka idealna na letnie popołudnia i pięknie wygląda na talerzu 🙂
domowacukierniaewy.blox.pl
29 lipca 2015 at 23:09Pomysłowo, smacznie i niekonwencjonalnie 😉
Agnieszka - PolskaZupa
30 lipca 2015 at 07:37To są moje ulubione połączenia, do tego dużo ziarenek, pycha.
Marta
31 lipca 2015 at 06:44Zdrowo a zarazem smacznie 🙂