Sałatka z rukoli, łososia i truskawek w towarzystwie orzechów włoskich i sera camembert to mój ostatni eksperyment kulinarny. Sałatka wyszła świetna, wszystkie składniki świetnie do siebie pasowały. Polecam wypróbować przepis 🙂
Sałatka z rukoli, łososia i truskawek
Drukuj przepisSkładniki
- -2 spore garści rukoli
- -50 g wędzonego łososia
- -6 truskawek
- -50 g orzechów włoskich
- -60 g sera camembert
- Sos:
- -5 truskawek
- -1 ząbek czosnku
- -łyżka octu balsamicznego
- -3 łyżki oleju słonecznikowego
- -sól, pieprz
Przygotowanie
Umytą rukolę układamy na 2 talerzach, na wierzchu układamy kawałki łososia, pokrojone truskawki i ser camembert. Całość posypujemy podprażonymi wcześniej orzechami włoskimi, polewamy sosem.
Sos:
Truskawki miksujemy blenderem, dodajemy drobno straty czosnek, ocet balsamiczny oraz olej słonecznikowy. Dobrze mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego 🙂
2 komentarze
Marzena
6 lipca 2015 at 21:10Pyszna propozycja na sałatkę, te smaki idealnie do siebie pasują 🙂
Marta
9 lipca 2015 at 23:56Dziękuje, bardzo lubię jeść takie sałatki 🙂