W atmosferze nadchodzącego Bożego Narodzenia miałam przyjemność po raz kolejny uczestniczyć w warsztatach Akademii Smaku Sokołów.
W pierwszej części warsztatów pod tytułem „Żywiołowe Święta – czyli jak uniknąć świątecznych pułapek ” odbyło się spotkanie z bardzo energetyczną Alina Wajda – Lamparska – mentorka , lifecoach, oraz autorka książki pt.: „Pytania do życia”. Na spotkaniu omówiliśmy wpływy czterech żywiołów na nasze podejście do świąt. Dowiedzieliśmy się jak uniknąć pułapek wiru przedświątecznych przygotowań by stres i zmęczenie spowodowane gorączkowymi przygotowywaniami nie zniszczyły wyjątkowej atmosfery świąt Bożego Narodzenia.
W drugiej części były warsztaty DIY, podczas których przygotowaliśmy świąteczny las w słoju, który każdy mógł zabrać ze sobą do domu i dalej pielęgnować 🙂
W ostatniej części warsztatów wspólnie z szefem kuchni Sokołów Dominikiem Moskalenko przygotowaliśmy świąteczne potrawy, nie wymagające dużego nakładu pracy. W menu bożonarodzeniowego spotkania w Akademia Smaku Sokołów znalazły się:
-pieczony rostbef wołowy z sosem tatarskim
-szynka świąteczna zapiekana w miodzie z gotowaną brukselką i okrasą z boczku surowo wędzonego
-wolno gotowana łopatka wieprzowa w sałatce z pieczonego buraka i brukselki z dresingiem z octu balsamicznego
Czas spędzony w Akademii Smaku Sokołów upłynął w bardzo miłej atmosferze 😊 Dzięki Sokołów za zaproszenie 🙂
Brak komentarzy