Desery

Domowy kisiel

Lubcie kisiel? Ja bardzo, najlepiej smakuje mi taki domowy, z dużą ilością owoców 🙂 Co roku mrożę owoce by w okresie jesienno – zimowym móc cieszyć się ich smakiem 🙂 Przygotowuję go często dla mojej córci, która bardzo za nim przepada 🙂

domowy_kisiel

Domowy kisiel

Drukuj przepis
Czas gotowania: 20

Składniki

  • -250 g mrożonych owoców (ja dałam po garści malin, truskawek, jagód, borówek i czerwonej porzeczki)
  • -1,5 szklanki wody
  • -2 łyżki cukru (lub więcej do smaku)
  • -2-3 łyżki mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

Owoce przekładamy do garnka, dodajemy cukier i 1 szklankę wody. Mieszamy do momentu aż cukier się rozpuści. Całość miksujemy blenderem. W miseczce mieszamy mąkę ziemniaczaną z połową szklanki wody. Dodajemy do garnka, mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez kilka minut na małym ogniu. Jeszcze ciepły przelewamy do miseczek.

Smacznego 🙂

Może Ci się spodobać również

2 komentarze

  • Reply
    Marzena
    22 listopada 2014 at 15:12

    Ja poproszę, bardzo lubię i czasami robię 🙂

  • Reply
    domowacukierniaewy.blox.pl
    23 listopada 2014 at 00:50

    Domowy kisiel to coś co zawsze zajadam ze smakiem 🙂

  • Zostaw komentarz

    Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.