Łódeczki z sałaty z serkiem i łososiem to szybka, lekka i bardzo smaczna przekąska imprezowa. Doskonała na zbliżające się Święta Wielkanocne. Łódeczki powstały z sałaty rzymskiej mini, które możecie zastąpić również cykorią. Ja akurat za nią nie przepadam, ponieważ przeszkadza mi jej gorzki smak. Łódeczki nadziałam serkiem z dodatkiem chrzanu i wędzonym łososiem. Polecam! 🙂
Łódeczki z sałaty z serkiem i łososiem
Drukuj przepisSkładniki
- -opakowanie sałaty rzymskiej mini (można zastąpić cykorią)
- -opakowanie wędzonego łososia
- -2 opakowania serka kanapkowego typu almette z chrzanem (można użyć serka śmietankowego i dodać do niego tarty chrzan ze słoiczka)
- -pęczek koperku
- -sok z cytryny
Przygotowanie
Wędzonego łososia drobno siekamy. Sałatę dzielimy na listki (grube końce możemy delikatnie odkroić). Na każdy listek sałaty nakładamy za pomocą łyżeczki serek chrzanowy. Na wierzchu układamy łososia i posypujemy posiekanym koperkiem. Łódeczki przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny.
Smacznego 🙂
2 komentarze
ewa
22 marca 2018 at 20:18Wspaniała przystawka. Prosta i smaczna
Kamil
29 marca 2018 at 13:18Mniam! Wspaniale i bardzo wiosennie wyglądają te łódeczki. Akurat na imprezę 🙂