Makaron spaghetti z dodatkiem bazyliowego pesto i podsmażonej kiełbaski chorizo. Danie wyszło bardzo smaczne. Makaron wyszedł przepyszny, na pewno do powtórzenia niebawem. Taki obiad lub kolację przygotujecie w zaledwie 20 minut. Gorąco polecam.
Makaron z bazyliowym pesto
Drukuj przepisSkładniki
- -200 g makaronu spaghetti
- - około 100 g bazyliowego pesto (wedle uznania 🙂 )
- -6 plasterków kiełbaski chorizo
Przygotowanie
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. W tym czasie na patelni podsmażamy bez dodatku tłuszczu pokrojoną w paseczki kiełbaskę chorizo. Makaron odcedzamy, wrzucamy go na patelnię, dodajemy bazyliowe pesto i dokładnie mieszamy. Chwilkę podgrzewamy. Przekładamy na talerze i podajemy.
Smacznego 🙂
4 komentarze
Maryna
11 grudnia 2014 at 21:30pysznie 🙂 zajrzyj do mnie
Marta
16 grudnia 2014 at 23:27Dzięki 🙂 Zajrzę na pewno 🙂
Marzena
11 grudnia 2014 at 21:33Martuś pyszności 🙂 uwielbiam makaron i pesto 🙂 wpraszam się na późną kolację 🙂 pozdrowionka 🙂
ŁukaszO
9 września 2020 at 07:25Chyba tutaj nie dodajemy 1000g pesto 😉 Choć może to jest porcja dla całej grupy kolonijnej? Ale wtedy makaronu musi być kilka kg 😉