Sałatka z selerem, pieczarkami i wędzonym indykiem
z dodatkiem selera naciowego. Prosta i szybka w wykonaniu. Smakuje bardzo dobrze, polecam 🙂
Sałatka z selerem, pieczarkami i wędzonym indykiem
Drukuj przepisSkładniki
- - 300 g wędzonej piersi z indyka, u mnie z Hańderek
- - słoik selera konserwowego
- - 300 g pieczarek marynowanych
- - pół puszki kukurydzy
- - 100 g sera żółtego (pokrojonego w kostkę)
- - 2 łyżki majonezu
- - 2 łyżki jogurtu greckiego
- - sól, pieprz
Przygotowanie
Pierś z indyka kroimy w kostkę. PIeczarki kroimy na pół (większe możemy pokroić na 4 części). Seler i kukurydzę odcedzamy na sicie. Do miski przekładamy indyka, seler, kukurydzę, pieczarki i ser żółty. W miseczce mieszamy majonez z jogurtem. Przelewamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Odstawiamy do lodówki do "przegryzienia się" smaków.
Smacznego 🙂
3 komentarze
Megly
1 czerwca 2016 at 09:49Bardzo apetyczna. Musiała być naprawdę dobra. Wędzony kurczak czy właśnie indyk jest super jeśli chodzi o podkręcenie smaku w sałatkach 🙂 Pozdrawiam serdeczne 🙂
piegusek
2 czerwca 2016 at 15:19mniam ?
Roxi
9 października 2018 at 18:20MOŻNA BY UŻYĆ TAKICH PIECZAREK PODSMAŻONYCH W PLASTERKACH?