Kotlety schabowe inaczej
Kotlety schabowe inaczej
Drukuj przepisSkładniki
- - schab ( 5 plastrów)
- - szynka szwarcwaldzka lub parmeńska (5 plastrów)
- - ser mozzarella ( 1 sztuka)
- - białe wytrawne wino
- - bulion drobiowy
- - sól, pieprz
- - mąka
- - oliwa z oliwek, masło
Przygotowanie
Kotlety schabowe rozbijamy cienko, przyprawiamy solą i pieprzem.
Na każdy kotlet na środku układamy po plasterku sera mozzarella a następnie przykrywamy szynką, dociskamy. Obtaczamy w mące od strony bez dodatków.
Rozgrzewamy patelnie, dodajemy trochę oliwy i smażymy kotlety najpierw od strony szynki aby się zrumieniła, przewracamy na drugą stroną.
Podlewamy białym winem i odparowujemy mniej więcej do połowy. Dodajemy około 1 łyżkę masła, podlewamy bulionem i zagęszczamy odrobiną mąki. Dusimy całość jeszcze przez chwilę.
Podajemy z ziemniakami i surówką.
Przepis z internetu.
Brak komentarzy