Dania mięsne/ Dania obiadowe

Kotlety schabowe inaczej

Kotlety schabowe inaczej

Kotlety schabowe inaczej

Drukuj przepis
Czas gotowania: 20

Składniki

  • - schab ( 5 plastrów)
  • - szynka szwarcwaldzka lub parmeńska (5 plastrów)
  • - ser mozzarella ( 1 sztuka)
  • - białe wytrawne wino
  • - bulion drobiowy
  • - sól, pieprz
  • - mąka
  • - oliwa z oliwek, masło

Przygotowanie

Kotlety schabowe rozbijamy cienko, przyprawiamy solą i pieprzem.

Na każdy kotlet na środku układamy po plasterku sera mozzarella a następnie przykrywamy szynką, dociskamy. Obtaczamy w mące od strony bez dodatków.

Rozgrzewamy patelnie, dodajemy trochę oliwy i smażymy kotlety najpierw od strony szynki aby się zrumieniła, przewracamy na drugą stroną.

Podlewamy białym winem i odparowujemy mniej więcej do połowy. Dodajemy około 1 łyżkę masła, podlewamy bulionem i zagęszczamy odrobiną mąki. Dusimy całość jeszcze przez chwilę.

Podajemy z ziemniakami i surówką.

Przepis z internetu.

Może Ci się spodobać również

Brak komentarzy

Zostaw komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type