Dziś sięgnęłam po sprawdzony przepis. Zrobiłam sałatkę jajeczno- pieczarkową, która gościła w moim rodzinnym domu najczęściej w okresie Nowego Roku. Zawsze robił ją mój tata. Pamiętam, że bardzo mi smakowała, więc postanowiłam ją zrobić i podzielić się z Wami tym przepisem 🙂
Sałatka jajeczno - pieczarkowa
Drukuj przepisSkładniki
- -500 g pieczarek
- -2 łyżki masła
- -5 jajek
- -5 ogórków kiszonych
- -puszka kukurydzy
- -1 por
- -sól, pieprz
- -3 łyżki majonezu
- -łyżeczka ostrej musztardy
- -pęczek szczypiorku
Przygotowanie
Pieczarki obieramy, kroimy w większą kostkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła. Smażymy na niej pieczarki, studzimy. Odsączamy na ręczniku papierowym. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w większą kostkę. Ogórki również kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy, por dobrze myjemy i kroimy w pół plasterki.
Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodajemy posiekany szczypiorek, sól, pieprz i majonez. Mieszamy.
Smacznego 🙂
8 komentarzy
Agnieszka
20 marca 2015 at 11:20Myślę, że by mi smakowała 🙂
domowacukierniaewy.blox.pl
20 marca 2015 at 13:33Bardzo ciekawa, smaczna sałatka 🙂
Marta
22 marca 2015 at 22:58Dziękuje 🙂
Marzena
20 marca 2015 at 13:55Bardzo ciekawa sałatka. Ja uwielbiam pieczarki 🙂
Marta
22 marca 2015 at 23:00Ciekawa ale i bardzo smaczna 🙂
Ania - Kto ugości moich gości?
20 marca 2015 at 20:41Moje smaki, pychota 🙂
Obżarciuch
22 marca 2015 at 11:19bardzo smaczna sałatka 🙂
Marta
22 marca 2015 at 23:06Dziękuje, polecam 🙂