Chleby/ Domowa Piekarnia/ Przystawki i przekąski/ Śniadania i kolacje

Tosty z rukolą, mozzarellą i pomidorami

Tosty z rukolą, mozzarellą i pomidorami

To jedna z lepszych kanapek jakie ostatnio jadłam. Smakuje pysznie. Podpieczony chleb tostowy z dodatkiem chutneya, rukoli, sera mozzarelli i pomidora. Taką kanapkę możecie zjeść na śniadanie, kolację lub zabrać ze sobą do szkoły lub pracy. Polecam.

Tosty

Drukuj przepis
Czas gotowania: 15

Składniki

  • -8 kromek chleba tostowego
  • -4 łyżki chutney
  • -2 garści rukoli
  • -120 g sera mozzarella
  • -1-2 pomidory
  • -sól, pieprz
  • -bazylia

Przygotowanie

Chleb tostowy podpiekamy w tosterze lub piekarniku, do chrupkości i zbrązowienia. Kromkę chleba smarujemy łyżką chutneya, układamy na niej rukolę, na wierzchu kładziemy plasterki sera mozzarelli i pomidora. Posypujemy solą, pieprzem i bazylią. Przykrywamy drugą kromką.

Podajemy.

Smacznego 🙂

Może Ci się spodobać również

5 komentarzy

  • Reply
    Marzena
    22 marca 2015 at 07:50

    Bardzo fajne kanapeczki. Pysznie wyglądają 🙂

  • Reply
    Agnieszka
    22 marca 2015 at 09:15

    Wszystko co lubię. Fajny pomysł na smaczny początek dnia.

    • Reply
      Marta
      22 marca 2015 at 23:05

      Taka kanapka jest bardzo syta 🙂

  • Reply
    Ania - Kto ugości moich gości?
    22 marca 2015 at 13:13

    Smakowita kanapeczka, chętnie bym taką zjadła 🙂

  • Zostaw komentarz

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Search
    Generic filters