Dziś przedstawiam wam pomysł na szybkie i zdrowe śniadanko. Jest to jaglanka podana na zimno z maślanką i truskawkami. Jaglanka to nic innego jak ekspandowana kasza jaglana z dodatkiem miodu, jabłka i cynamonu. Jest to gotowy produkt do spożycia do którego możecie dodać dowolnie: mleko, jogurt, sok oraz ulubione owoce. W zaledwie kilka chwil otrzymujemy szybki, smaczny i pełnowartościowy posiłek.
Jaglanka z maślanką i truskawkami
Drukuj przepisSkładniki
- -2 szklanki naturalnej maślanki
- -2 garści jaglanki preparowanej
- -truskawki lub inne dowolne owoce
- -kostka gorzkiej czekolady
- -łyżka słonecznika
Przygotowanie
Do dwóch miseczek przelewamy po szklance maślanki, do niej dodajemy jaglankę, słonecznik, truskawki (lub inne owoce) oraz startą na tarce gorzką czekoladę.
Smacznego 🙂
4 komentarze
Marzena
14 lipca 2015 at 10:11Pyszne śniadanko Martuś 🙂
Marta
15 lipca 2015 at 10:25Dziękuje Marzenko 🙂
Ania - Kto ugości moich gości?
14 lipca 2015 at 10:54Ale u Ciebie pysznosci!
Marta
15 lipca 2015 at 10:26🙂