Sałatka z cieciorką, pomidorami i fetą
Smaczna i pożywna sałatka z cieciorką, pomidorami, fetą i oliwkami. W sam raz na lunch, kolację lub drugie śniadanie do pracy 🙂 Jej przygotowanie zajmie nam dosłownie 10-15 minut. Bardzo nam posmakowała i na pewno zagości u nas jeszcze nie raz 🙂
Sałatka z cieciorką, pomidorami i fetą
Drukuj przepisSkładniki
- -200 g ciecierzycy z puszki, polecam Bonduelle
- -3 pomidory
- -1 ogórek szklarniowy
- -garść czarnych oliwek
- -1 mała cebulka
- -100 g sera feta
- -garść posiekanej pietruszki i/lub bazylii
- -2-3 łyżki oliwy z oliwek
- -1 łyżka octu balsamicznego
- -sól, pieprz
Przygotowanie
Pomidory, ogórek i ser feta kroimy w kostkę. Cebulkę kroimy w pół talarki, a oliwki na połówki. Ciecierzycę odsączamy z wody, przekładamy do miski. Dodajemy przygotowane warzywa i ser feta. Sałatkę polewamy oliwą i octem balsamicznym. Doprawiamy solą, pieprzem i posypujemy posiekanymi ziołami.
Smacznego 🙂
3 komentarze
Megly
25 kwietnia 2017 at 10:28To naprawdę wspaniała propozycja.
Bardzo mi się podobają takie smaki. No i ta cieciorka!
To musi smakować obłędnie.
Podane wspaniale i smakowicie. Nic, tylko jeść!
Pozdrowionka serdeczne! 🙂
Marta
26 kwietnia 2017 at 15:16Moja imienniczko fajnie prowadzisz bloga, zaglądam tutaj już od dawna 🙂 Sałatka wygląda smakowicie, muszę ją zrobić.
Aga
24 lutego 2018 at 11:40Czy w sałatce można pominąć świeże pomidorki, a w zamian dodać suszone?