Sałatki/ Sałatki bezmięsne

Sałatka z cieciorką, pomidorami i fetą

Smaczna i pożywna sałatka z cieciorką, pomidorami, fetą i oliwkami. W sam raz na lunch, kolację lub drugie śniadanie do pracy 🙂  Jej przygotowanie zajmie nam dosłownie 10-15 minut.  Bardzo nam posmakowała i na pewno zagości u nas jeszcze nie raz 🙂

Sałatka z cieciorką, pomidorami i fetą

Drukuj przepis
Ilość porcji: 2 Czas gotowania: 15

Składniki

  • -200 g ciecierzycy z puszki, polecam Bonduelle
  • -3 pomidory
  • -1 ogórek szklarniowy
  • -garść czarnych oliwek
  • -1 mała cebulka
  • -100 g sera feta
  • -garść posiekanej pietruszki i/lub bazylii
  • -2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • -1 łyżka octu balsamicznego
  • -sól, pieprz

Przygotowanie

Pomidory, ogórek i ser feta kroimy w kostkę. Cebulkę kroimy w pół talarki, a oliwki na połówki. Ciecierzycę odsączamy z wody, przekładamy do miski. Dodajemy przygotowane warzywa i ser feta. Sałatkę polewamy oliwą i octem balsamicznym. Doprawiamy solą, pieprzem i posypujemy posiekanymi ziołami.

Smacznego 🙂

 

 

Może Ci się spodobać również

2 komentarze

  • Reply
    Megly
    25 kwietnia 2017 at 10:28

    To naprawdę wspaniała propozycja.
    Bardzo mi się podobają takie smaki. No i ta cieciorka!
    To musi smakować obłędnie.
    Podane wspaniale i smakowicie. Nic, tylko jeść!
    Pozdrowionka serdeczne! 🙂

  • Reply
    Marta
    26 kwietnia 2017 at 15:16

    Moja imienniczko fajnie prowadzisz bloga, zaglądam tutaj już od dawna 🙂 Sałatka wygląda smakowicie, muszę ją zrobić.

  • Zostaw komentarz

    Search

    Wszystkie...

    Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in comments
    Search in excerpt
    Filter by Custom Post Type