W minioną sobotę miałam przyjemność po raz kolejny uczestniczyć w warsztatach organizowanych przez Lidl Polska. Warsztaty poprowadził sam Karol Okrasa, a tematem przewodnim była Kuchnia Polska. Wraz z warsztatami miała miejsce premiera nowej książki Lidla – Kuchnia Polska wg Karola Okrasy, którą będziecie mogli zdobyć tradycyjnie robiąc zakupy w Lidlu.
Jako pierwsza miałam przyjemność otrzymać najnowszą pozycję Kuchni Lidla jeszcze przed oficjalną premierą w sklepach i to z autografem samego Karola Okrasy 🙂 Kolejna świetna książka, która trafiła do mojej biblioteczki kulinarnej.
Całe warsztaty jak zawsze były świetnie zorganizowane, poprowadzone w miłym towarzystwie i w świetnym humorze 🙂
Wspólnie z Karolem gotowaliśmy dania z najnowszej książki, w której znalazły się przepisy m.in na tatar: wołowy, z jelenia, dzika, sandacza, łososia i śledzia. Ten ostatni – ze śledzia przygotowywałam wspólnie z Renią z Pieguskowej Kuchni, który podałyśmy na chrupiących grzankach. Poza tatarami była też wspaniała zupa grzybowa z pieczonym dorszem oraz bliny w 3 odmianach.
Dodatkowo sam Karol Okrasa przygotował dla nas kaczuszkę w sosie czekoladowym oraz polędwicę wołową podwędzaną z pyszną salsą paprykową.
Mi szczególnie spodobał się sposób podwędzania potraw i podpalania ich sianem, który na pewno przetestuję niebawem w domu 🙂
Dziękuję wszystkim za mile spędzony czas, za nowe inspiracje i nowe doświadczenia 🙂 Teraz tylko pozostaje czekać na kolejne pyszne warsztaty 🙂
Dzięki Lidl Polska 🙂
4 komentarze
Megly
7 listopada 2016 at 15:28Świetne warsztaty. Moja mama bardzo lubi Pana Karola i jego programy. Ma naprawdę inspirujące pomysły. Pozdrawiam 🙂
piegusek
7 listopada 2016 at 20:03to były cuuudowne warsztaty! dzięki za wspólne gotowanie i Ty wiesz za co jeszcze
Marta
10 listopada 2016 at 08:58Zgadzam się, to były świetne warsztaty!!:-) <3 <3
marcepanowykacik
10 listopada 2016 at 17:30Super ciekawie, widzę że było gorąco i o mało szef się nie spalił haha