Tosty z rukolą, mozzarellą i pomidorami
To jedna z lepszych kanapek jakie ostatnio jadłam. Smakuje pysznie. Podpieczony chleb tostowy z dodatkiem chutneya, rukoli, sera mozzarelli i pomidora. Taką kanapkę możecie zjeść na śniadanie, kolację lub zabrać ze sobą do szkoły lub pracy. Polecam.
Tosty
Drukuj przepisSkładniki
- -8 kromek chleba tostowego
- -4 łyżki chutney
- -2 garści rukoli
- -120 g sera mozzarella
- -1-2 pomidory
- -sól, pieprz
- -bazylia
Przygotowanie
Chleb tostowy podpiekamy w tosterze lub piekarniku, do chrupkości i zbrązowienia. Kromkę chleba smarujemy łyżką chutneya, układamy na niej rukolę, na wierzchu kładziemy plasterki sera mozzarelli i pomidora. Posypujemy solą, pieprzem i bazylią. Przykrywamy drugą kromką.
Podajemy.
Smacznego 🙂
5 komentarzy
Marzena
22 marca 2015 at 07:50Bardzo fajne kanapeczki. Pysznie wyglądają 🙂
Marta
22 marca 2015 at 23:04Dzięki 🙂
Agnieszka
22 marca 2015 at 09:15Wszystko co lubię. Fajny pomysł na smaczny początek dnia.
Marta
22 marca 2015 at 23:05Taka kanapka jest bardzo syta 🙂
Ania - Kto ugości moich gości?
22 marca 2015 at 13:13Smakowita kanapeczka, chętnie bym taką zjadła 🙂