Kotlety z kalafiora to propozycja na jarski obiad z dodatkiem surówki lub jako dodatek do drugiego dania. Najsmaczniejsze zaraz po usmażeniu. Polecam.
Kotlety z kalafiora
Drukuj przepisSkładniki
- -jeden duży kalafior
- -mała cebula
- -1 jajko
- -bułka tarta- około 0,5 szklanki
- -koperek
- -pieprz, sól
Przygotowanie
Kalafior gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości, studzimy. Następnie w dużej misce rozdrabniamy go widelcem. Dodajemy podsmażoną cebulę, jajko, koperek, bułkę tartą (bułki dodajemy tyle aby masa była klejąca ale dała się formować). Dokładnie wyrabiamy i przyprawiamy do smaku. Formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na patelni.
Smacznego.
2 komentarze
kulinarna148
24 czerwca 2014 at 14:34Super pomysł, muszę zrobić 🙂
Pozdrawiam i zapraszam do mnie.
Marta
26 czerwca 2014 at 13:53Polecam, bardzo smaczne. Często robię je w sezonie letnim.
Dziękuję, na pewno zajrzę w wolnej chwili 🙂 Pozdrawiam