Dania bezmięsne/ Dania obiadowe

Kotlety z kalafiora

Kotlety z kalafiora to propozycja na jarski obiad z dodatkiem surówki lub jako dodatek do drugiego dania. Najsmaczniejsze zaraz po usmażeniu. Polecam.

Kotlety z kalafiora

Drukuj przepis
Czas gotowania: 30

Składniki

  • -jeden duży kalafior
  • -mała cebula
  • -1 jajko
  • -bułka tarta- około 0,5 szklanki
  • -koperek
  • -pieprz, sól

Przygotowanie

Kalafior gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości, studzimy. Następnie w dużej misce rozdrabniamy go widelcem. Dodajemy podsmażoną cebulę, jajko, koperek, bułkę tartą (bułki dodajemy tyle aby masa była klejąca ale dała się formować). Dokładnie wyrabiamy i przyprawiamy do smaku. Formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na patelni.

Smacznego.

Może Ci się spodobać również

2 komentarze

  • Reply
    kulinarna148
    24 czerwca 2014 at 14:34

    Super pomysł, muszę zrobić 🙂
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

    • Reply
      Marta
      26 czerwca 2014 at 13:53

      Polecam, bardzo smaczne. Często robię je w sezonie letnim.
      Dziękuję, na pewno zajrzę w wolnej chwili 🙂 Pozdrawiam

    Zostaw komentarz

    Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.