Koreczki caprese to ekspresowa przekąska wzorowana na słynnej, włoskiej sałatce Caprese składającej się z pomidorów, bazylii i sera mozzarella. Ich przygotowanie zajmie Wam dosłownie kilka chwil 🙂 Koreczki to lubiana i popularna przekąska robiona na imprezy. Myślę, że spodoba się Wam taka kompozycja smakowa.
Koreczki caprese
Drukuj przepisSkładniki
- -pomidorki koktajlowe
- -opakowanie kulek sera mozzarella
- -liście bazylii
- -sos z octu balsamicznego
- -sól, pieprz
Przygotowanie
Z każdego pomidorka ścinamy lekko nożem jego końcówkę. Na wykałaczkę nabijamy pomidorek, rozciętą końcówką do dołu (dzięki temu koreczki nie będą się przewracały) , na niego nabijamy listek bazylii, a na końcu wbijamy kulkę sera mozzarella. Koreczki układamy na talerzu, wierzch każdego koreczka polewamy sosem balsamicznym i posypujemy solą oraz pieprzem.
Smacznego 🙂
4 komentarze
Zuzanna
8 sierpnia 2018 at 11:39Bardzo ładnie wyglądają te koreczki. Takiego przepisu jeszcze nie widziałam – prosty, ale smaczny 🙂
Kasia
17 sierpnia 2018 at 09:37Właśnie szukałam jakiegoś fajnego przepisu na sobotnie spotkanie z przyjaciółmi a tu proszę.. pycha. Rewelacyjny przepis, wykorzystam go na sto procent.
Karolina
22 stycznia 2020 at 09:34Super opcja na imprezkę. Takie połączenie to raczej każdemu smakuje 🙂 Warto też polać te koreczki dobrej jakości oliwą, duży wybór takich produktów znajdziecie w sklepie.
Silico
21 sierpnia 2020 at 15:32Doskonała przekąska 🙂 nie wymaga wiele składników, poza tym można je szybko przygotować. Koreczki idealnie sprawdzą się też w upalne dni. Ja przygotowałam je na moje urodziny i szybko zniknęły z talerza. Czasem nie potrzeba wiele by przyrządzić coś smacznego. Sos z octu balsamicznego uzupełnia ich smak 🙂