Ostatnio zrobiłam pyszną pastę z makreli, którą podałam na krakersach. Taka przystawka pasuje na wszelkiego rodzaju imprezy. Całość posypałam pysznymi ziołowymi ziarenkami, które idealnie skomponowały się z pastą i krakersami. Polecam.
Krakersy z pastą z makreli
Drukuj przepisSkładniki
- -opakowanie solonych krakersów
- -jedna nieduża makrela
- -80 g sera żółtego (startego na tarce o małych oczkach)
- -3 łyżki majonezu
- -3 łyżki ketchupu
- -łyżeczka ostrej musztardy np. dijon
- -łyżka posiekanego koperku
- -pieprz
- -ziarenka - Ziołowo mi
Przygotowanie
Makrelę obieramy, ości usuwamy. Rybę przekładamy do miski, rozdrabniamy widelcem na mniejsze części. Dodajemy ser żółty, majonez, ketchup, musztardę oraz koperek. Doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy. Na krakersy układamy po około 2 łyżeczki pasty, wierzch posypujemy ziarenkami. Układamy na talerzu i podajemy.
Smacznego 🙂
6 komentarzy
marcela
10 stycznia 2015 at 13:58Mniam! Wyglądają obłędnie!
PS. Chciałabym Serdecznie zaprosić do wzięcia udziału w moim czekoladowym konkursie! Więcej szczególów na moim blogu !
Obiad gotowy!
11 stycznia 2015 at 15:40Uwielbiam wszelakie pasty do pieczywa. Z makreli robię podobną:) Z tymi ziarenkami musi nieźle chrupać;)
Marzena
11 stycznia 2015 at 18:28Martuś świetna przekąska 🙂 wygląda pysznie 🙂
http://domowacukierniaewy.blox.pl/html
11 stycznia 2015 at 21:37Świetna przekąska, chętnie zrobię 🙂
monia
19 stycznia 2018 at 09:50Zrobiłam na imienny męża:)…jest bardzo pyszna nawet z pieczywem znakomicie smakuje.
Sylwia
24 lutego 2019 at 20:29Pyyyyyyychotka!!!! Zniknęła w minutę!