Przystawki i przekąski

Krakersy z pastą z makreli

Ostatnio zrobiłam pyszną pastę z makreli, którą podałam na krakersach. Taka przystawka pasuje na wszelkiego rodzaju imprezy. Całość posypałam pysznymi ziołowymi ziarenkami, które idealnie skomponowały się z pastą i krakersami. Polecam.

krakersy
krakersy3

Krakersy z pastą z makreli

Drukuj przepis
Czas gotowania: 15

Składniki

  • -opakowanie solonych krakersów
  • -jedna nieduża makrela
  • -80 g sera żółtego (startego na tarce o małych oczkach)
  • -3 łyżki majonezu
  • -3 łyżki ketchupu
  • -łyżeczka ostrej musztardy np. dijon
  • -łyżka posiekanego koperku
  • -pieprz
  • -ziarenka - Ziołowo mi

Przygotowanie

Makrelę obieramy, ości usuwamy. Rybę przekładamy do miski, rozdrabniamy widelcem na mniejsze części. Dodajemy ser żółty, majonez, ketchup, musztardę oraz koperek. Doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy. Na krakersy układamy po około 2 łyżeczki pasty, wierzch posypujemy ziarenkami. Układamy na talerzu i podajemy.

Smacznego 🙂

Może Ci się spodobać również

5 komentarzy

  • Reply
    marcela
    10 stycznia 2015 at 13:58

    Mniam! Wyglądają obłędnie!

    PS. Chciałabym Serdecznie zaprosić do wzięcia udziału w moim czekoladowym konkursie! Więcej szczególów na moim blogu !

  • Reply
    Obiad gotowy!
    11 stycznia 2015 at 15:40

    Uwielbiam wszelakie pasty do pieczywa. Z makreli robię podobną:) Z tymi ziarenkami musi nieźle chrupać;)

  • Reply
    Marzena
    11 stycznia 2015 at 18:28

    Martuś świetna przekąska 🙂 wygląda pysznie 🙂

  • Reply
    http://domowacukierniaewy.blox.pl/html
    11 stycznia 2015 at 21:37

    Świetna przekąska, chętnie zrobię 🙂

  • Reply
    monia
    19 stycznia 2018 at 09:50

    Zrobiłam na imienny męża:)…jest bardzo pyszna nawet z pieczywem znakomicie smakuje.

  • Zostaw komentarz

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Search

    Wszystkie...

    Generic filters
    Filter by Custom Post Type