Pasta z makreli i jajek to doskonałe smarowidło do kanapek. Najlepsza z świeżym pieczywem. Często gości na moim stole. Można urozmaicać pastę dodając do niej np. ogórka kiszonego. Polecam.
Pasta z makreli i jajek
Drukuj przepisSkładniki
- -1 duża makrela
- -4 jajka (ugotowane na twardo)
- -pół cebuli
- -2 łyżki majonezu
- -1 łyżeczka ostrej musztardy
- -pieprz (soli nie używam bo makrela jest wystarczająco słona)
Przygotowanie
Makrelę obieramy i dokładnie usuwamy z ości. Przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem, dodajemy drobno pokrojone jajka, cebulę i mieszamy. Dodajemy musztardę, majonez i pieprz, dokładnie mieszamy.
Podajemy z świeżym pieczywem.
Smacznego 🙂
Brak komentarzy