Pasty/ Śniadania i kolacje

Pasta z makreli i jajek

Pasta z makreli i jajek to doskonałe smarowidło do kanapek. Najlepsza z świeżym pieczywem. Często gości na moim stole. Można urozmaicać pastę dodając do niej np. ogórka kiszonego. Polecam.

Pasta z makreli i jajekPasta z makreli i jajek

Pasta z makreli i jajek

Drukuj przepis
Czas gotowania: 30

Składniki

  • -1 duża makrela
  • -4 jajka (ugotowane na twardo)
  • -pół cebuli
  • -2 łyżki majonezu
  • -1 łyżeczka ostrej musztardy
  • -pieprz (soli nie używam bo makrela jest wystarczająco słona)

Przygotowanie

Makrelę obieramy i dokładnie usuwamy z ości. Przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem, dodajemy drobno pokrojone jajka, cebulę i mieszamy. Dodajemy musztardę, majonez i pieprz, dokładnie mieszamy.

Podajemy z świeżym pieczywem.

Smacznego 🙂

Może Ci się spodobać również

Brak komentarzy

Zostaw komentarz

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.