Roladki z tortilli z wędzonym łososiem
rukolą i serkiem chrzanowym. Pyszna przekąska na wszelkiego rodzaju imprezy, Święta i wiele innych okazji. Możemy przygotować je szybciej i przechowywać w lodówce zawinięte szczelnie w folię aluminiową. Przed przyjściem gości wystarczy tylko pokroić tortillę i ułożyć roladki na talerzu. Polecam!! 🙂
Roladki z tortilli z wędzonym łososiem
Drukuj przepisSkładniki
- -5 placków tortilla
- -200 g wędzonego łososia
- -250 g serka śmietankowego z chrzanem tylu almette (lub serek śmietankowy + tarty chrzan ze słoiczka)
- -opakowanie rukoli
Przygotowanie
Placki tortilla* smarujemy serkiem chrzanowym. Na wierzchu układamy plastry wędzonego łososia, następnie układamy rukolę. Placki zwijamy ściśle w rulon. Każdy placek owijamy szczelnie w folię aluminiową, przekładamy do lodówki. Kroimy bezpośrednio przed podaniem w plastry około 1,5 cm.
Smacznego 🙂
Notatki
*jeżeli chcecie zrobić placki tortilla własnej roboty, polecam mój sprawdzony przepis domowe placki tortilla
8 komentarzy
Mariusz Komorowski
21 listopada 2017 at 12:50Jak zobaczyłem ten przepis to od razu wiedziałem, że szpinak będzie do niego pasował. Polecam wypróbować! Jeszcze pyszniejsze 🙂
agata
21 listopada 2017 at 15:35Koleżanka ostatnio zrobiła takie na domówkę, ale bałam się spróbować 😀
Joanna Warlikowska
22 listopada 2017 at 15:00Ja tam bardzo lubię surowego łososia, więc koniecznie muszę spróbować 🙂
Bomi.pl
24 listopada 2017 at 16:21Roladki wyglądają jak z nieba 😀 Na sam widok cieknie ślinka. Mała lista zakupów i proste wykonane są na duży plus.
szymon
5 grudnia 2017 at 18:14roladki przepyszne, dziękujemy wraz z małżonką za przepis
Makja
19 grudnia 2017 at 20:09A co polecacie zamiast łososia?
Marta
19 grudnia 2017 at 21:18Można zrobić wersję np. z wędliną i serem.
Halina
13 kwietnia 2021 at 17:47Moje ulubione 🙂