Śniadania i kolacje

Tosty z masłem orzechowym i bananami

Tosty z masłem orzechowym i bananami

Dzisiejszy przepis dedykowany jest osobom, które lubią słodkie śniadania 🙂 Tosty z masłem orzechowym i bananami to pomysł na szybkie, pyszne i słodkie śniadanie. Idealne dla naszych dzieci jako zamiennik kanapek z kremem czekoladowym. Takie śniadanie jest o niebo zdrowsze niż powszechne kanapki z reklamowaną nuttelą, wystarczy porównać oba produkty pod względem składu i zobaczyć co stoi na pierwszym miejscu w obu przypadkach. Możemy dodatkowo po tostach polać miodem albo syropem klonowym 🙂

Tosty z masłem orzechowym i bananami

Drukuj przepis
Czas gotowania: 5

Składniki

  • - 8 kromek chleba tostowego
  • - 4 łyżki masła z orzechów ziemnych
  • - 1-2 banany
  • Dodatkowo:
  • - miód lub syrop klonowy do polania

Przygotowanie

Kromki chleba (4) smarujemy masłem orzechowym, na wierzchu układamy plasterki banana. Wierzch każdej przykrywamy drugą kromką chleba.

Tosty zapiekamy w tosterze na rumiany kolor.

Smacznego 🙂

Może Ci się spodobać również

6 komentarzy

  • Reply
    Marzena
    25 lutego 2016 at 14:58

    Uwielbiam i czasami robię 🙂 są pyszne 🙂

  • Reply
    wedelka
    26 lutego 2016 at 10:55

    Uwielbiam je 🙂 Dawno nie robiłam. Dzięki za przypomnienie 🙂

  • Reply
    Ginga
    27 lutego 2016 at 23:00

    Mega przepis na pewno wypróbuje 🙂

    Zapraszam na mój blog – http://kuchennespojrzenie.blogujaca.pl/

  • Reply
    z majeczką w kuchni
    28 lutego 2016 at 13:42

    Ależ świetne, super wyglądają te tosty

  • Reply
    Megly
    1 marca 2016 at 15:20

    Masło orzechowe i banany to takie moje przysmaki i czasem także – grzeszki, gdyż kuszą często. Takie tościki znam i bardzo lubię. Pyszności w najlepszym wydaniu. A jak zachęcająco wyglądają na Twoim talerzu. Pozdrowienia najserdeczniejsze od starej blogowej znajomej. Powróciłam po dłuższej nieobecności i stęskniłam za tymi wszystkimi smakołykami, jakie proponujesz. Buziaki 🙂

  • Reply
    Anna
    30 sierpnia 2017 at 08:33

    Przyznaję, jeszcze takich tościków nigdy nie jadłam. Wyglądają jednak tak apetycznie,ze chyba się przekonam i postaram się sobie coś takiego na dniach na śniadanie przygotować. Szczególnie,że uwielbiam potrawy z owocami ( szczególnie teraz jak mam dostęp do świezych owoców ze swojego ogródka – malin oraz jeżyn).
    Wolałabym jednak coś takiego na drugie śniadanie

  • Zostaw komentarz

    Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.