Przystawki i przekąski

Winogronowe kulki z serem i pistacjami

Winogronowe kulki z serem i pistacjami to doskonała przystawka na wszelkiego rodzaju imprezy. W sam raz na jeden kęs. Jeżeli nie przepadacie za serem pleśniowym możecie zamienić go na serek śmietankowy kanapkowy. Winogrona z serem pleśniowym i orzechami to doskonałe połączenie smakowe! Polecam 🙂

Winogronowe kulki z serem i pistacjami

Drukuj przepis
Czas gotowania: 15

Składniki

  • -winogrona (najlepiej bezpestkowe)
  • -ser pleśniowy z niebieską pleśnią, gorgonzola lub serek śmietankowy kanapkowy
  • -pistacje
  • -wykałaczki

Przygotowanie

Winogron myjemy, osuszamy. Pistacje mielimy w blenderze na drobne kawałeczki. Ser rozdrabniamy widelcem i oblepiamy nim winogrono tak, aby był nim pokryty z każdej strony. Każdą kuleczkę obtaczamy w pistacjach, a w środek wbijamy wykałaczkę. Układamy na półmisku.

Smacznego 🙂

Może Ci się spodobać również

Brak komentarzy

Zostaw komentarz

Search

Wszystkie...

Generic filters
Filter by Custom Post Type