Przystawki i przekąski

Winogronowe kulki z serem i pistacjami

Winogronowe kulki z serem i pistacjami to doskonała przystawka na wszelkiego rodzaju imprezy. W sam raz na jeden kęs. Jeżeli nie przepadacie za serem pleśniowym możecie zamienić go na serek śmietankowy kanapkowy. Winogrona z serem pleśniowym i orzechami to doskonałe połączenie smakowe! Polecam 🙂

Winogronowe kulki z serem i pistacjami

Drukuj przepis
Czas gotowania: 15

Składniki

  • -winogrona (najlepiej bezpestkowe)
  • -ser pleśniowy z niebieską pleśnią, gorgonzola lub serek śmietankowy kanapkowy
  • -pistacje
  • -wykałaczki

Przygotowanie

Winogron myjemy, osuszamy. Pistacje mielimy w blenderze na drobne kawałeczki. Ser rozdrabniamy widelcem i oblepiamy nim winogrono tak, aby był nim pokryty z każdej strony. Każdą kuleczkę obtaczamy w pistacjach, a w środek wbijamy wykałaczkę. Układamy na półmisku.

Smacznego 🙂

Może Ci się spodobać również

Brak komentarzy

Zostaw komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Search

Wszystkie...

Generic filters
Filter by Custom Post Type