Winogronowe kulki z serem i pistacjami to doskonała przystawka na wszelkiego rodzaju imprezy. W sam raz na jeden kęs. Jeżeli nie przepadacie za serem pleśniowym możecie zamienić go na serek śmietankowy kanapkowy. Winogrona z serem pleśniowym i orzechami to doskonałe połączenie smakowe! Polecam 🙂
Winogronowe kulki z serem i pistacjami
Drukuj przepisSkładniki
- -winogrona (najlepiej bezpestkowe)
- -ser pleśniowy z niebieską pleśnią, gorgonzola lub serek śmietankowy kanapkowy
- -pistacje
- -wykałaczki
Przygotowanie
Winogron myjemy, osuszamy. Pistacje mielimy w blenderze na drobne kawałeczki. Ser rozdrabniamy widelcem i oblepiamy nim winogrono tak, aby był nim pokryty z każdej strony. Każdą kuleczkę obtaczamy w pistacjach, a w środek wbijamy wykałaczkę. Układamy na półmisku.
Smacznego 🙂
1 Komentarz
Wyzwanie Mieszkanie
14 października 2020 at 08:25Bardzo ciekawa przekąska. Zaserwowałam ją na moich urodzinach i udało mi się zaskoczyć gości. Wszystkim smakowała i pytali jak przyrządzić takie kulki. W tym przypadku w prostocie tkwi jej smak. Na pewno to ciekawe i nietypowe zestawienie. Nie wymaga wielu składników, więc ciekawa propozycja na imprezę 🙂