Boże Narodzenie/ Sałatki/ Sałatki bezmięsne/ Święta/ Wielkanoc

Carpaccio z buraków

Witam Was po dłuuuuuugiej przerwie :), wracam z porcją nowych przepisów.

Na początek proponuję carpaccio z buraków to zdrowa, smaczna i kolorowa przystawka. Świetnie sprawdzi się na imprezie, spotkaniu z rodziną lub znajomymi. Możemy przygotować ją również na kolację w towarzystwie chrupiącej bagietki lub z innym dowolnym pieczywem. Carpaccio z buraka jest w proste w przygotowaniu, ale jednocześnie wygląda elegancko. Jestem pewna, że jeśli przygotujesz je dla swoich gości zrobi furorę na stole.

Carpaccio z buraków

Drukuj przepis
Ilość porcji: 4 Czas gotowania: 30 minut

Składniki

  • -1 opakowanie sałaty rukoli
  • -2 -4 ugotowane buraki (około 400 g)
  • -około 150 g sera feta
  • -pół szklanki pestek słonecznika
  • -krem z octu balsamicznego
  • -sól, pieprz

Przygotowanie

Rukolę delikatnie siekamy na mniejsze części, układamy na dnie płaskiego talerza lub półmiska. Na wierzchu układamy pokrojone na mniejsze części buraczki. Ser feta kroimy w kostkę, a pestki słonecznika prażymy na patelni do zrumienienia. Wierzch sałatki posypujemy ziarnami, układamy również ser feta. Wierzch carpaccio posypujemy solą, pieprzem i polewamy kremem z octu balsamicznego.

Smacznego 🙂

Może Ci się spodobać również

2 komentarze

  • Reply
    Kamka
    25 marca 2019 at 11:29

    Wygląda szalenie apetycznie, chętnie bym taką dzisiaj zjadła <3

  • Reply
    Paweł
    2 kwietnia 2019 at 11:33

    Wygląda naprawdę pysznie! Muszę spróbować 😉

  • Zostaw komentarz

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Search
    Generic filters
    Filter by Custom Post Type