Roladki z tortilli z tuńczykiem
Roladki z tortilli z tuńczykiem, kukurydzą i serem żółtym. Doskonała przekąska na imprezę, drugie śniadanie do pracy lub szybką kolację. Inne pomysły na zawijane roladki znajdziecie niżej:
–roladki z kurczakiem i sosem szpinakowym
–roladki z wędzonym łososiem i rukolą
Roladki z tortilli z tuńczykiem
Drukuj przepisSkładniki
- -2 placki tortilla *
- -1 puszka tuńczyka
- -garść kukurydzy
- -pęczek szczypiorku
- -80 g sera żółtego
- -2 łyżki majonezu
- -1 łyżka ketchupu
- -1 czubata łyżeczka ostrej musztardy
- -sól, pieprz
Przygotowanie
Tuńczyka odsączamy z oleju, przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem. Pęczek szczypiorku drobno siekamy razem z cebulką. Ser żółty ścieramy na tarce. Do miski z tuńczykiem dodajemy kukurydzę, szczypiorek, ser żółty, majonez, ketchup oraz musztardę. Całość dobrze mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Farsz dzielimy na pół. Na każdy placek rozkładamy po połowie farszu, rozsmarowujemy po całości, a następnie ciasno zwijamy w rulon. Tortillę kroimy w cienkie roladki.
Smacznego 🙂
Notatki
* przepis na domowe placki tortilla znajdziecie tutaj
1 Komentarz
Maria
6 stycznia 2018 at 15:45Idealna przekąska na sylwestra